Geplaatst door & opgeslagen onder Geen categorie.

Lijkt het je leuk om de allernieuwst nummers van artiesten als John Mayer en Ilse DeLange of een band als de Red Hot Chili Peppers te spelen? Het volgen van gitaarlessen op een muziekschool biedt wellicht uitkomst om deze liedjes te leren spelen. Op de muziekschool wordt je niet alleen uitgelegd hoe je überhaupt gitaar speelt, je leert er bijvoorbeeld ook hier je een gitaar op een slimme manier kunt stemmen, hoe je een geknapte snaar kunt vervangen en hoe je bijvoorbeeld op verschillende manieren muziek kunt maken met een gitaar. De muziekschool kun je opzoeken in de meeste grote steden, maar je hebt ze ook online via filmpjes, of een online cursus! Ideaal, zodat je op je eigen moment op de bank gitaar kunt leren spelen via een online muziekschool.

music-school

Het belangrijkste wat je bij een muziekschool leert, is het spelen van de verschillende akkoorden met een gitaar. Deze akkoorden staan weergegeven in speciale schema’s, die qua vorm lijken op de vakjes op de hals van je gitaar. Op de muziekschool wordt uitgelegd hoe je deze schema’s moet lezen, maar ook hoe je snel van het ene naar het andere akkoord kunt springen. Zeker in een band is het belangrijk, dat je handigheid hebt in het switchen van de akkoorden. De oefeningen die je krijgt bij de muziekschool zijn hier een ideale training voor!

Naast het leren van de akkoorden, leert de muziekschool je ook hoe je een gitaar kunt stemmen met een stemvork of een elektronisch apparaatje. Hierdoor hoef je niet altijd naar een muziekwinkel bijvoorbeeld. Het stemmen met een stemvork kan nog best ingewikkeld zijn, omdat de stemvork maar één klank kan produceren; in veel gevallen die van de vijfde snaar. Op basis daarvan kun je ook de andere snaren stemmen, hoe dat precies werkt leer je op de muziekschool. Stemmen met een elektronisch apparaatje is over het algemeen makkelijker, maar ook daarin moet je handigheid ontwikkelen.

Waar veel cursussen op bijvoorbeeld YouTube stoppen met de basis, leer je op een muziekschool nog wat extra’s. Als je bijvoorbeeld verschillende bandjes met elkaar vergelijkt, hoor je verschillende sounds van de akoestische en elektrische gitaren. Dit verschil is voor veel gitaristen een lastig onderdeel van het gitaar spelen, maar voegt wel iets toe aan de nummers die je leert spelen. Door de goede uitleg die je krijgt op de muziekschool kun je je capaciteiten op dit gebied enorm uitbreiden en wordt het nog leuker om muziek op je gitaar te maken.

Voor de muziekschool maakt het niet uit of je op een akoestische of elektrische gitaar speelt, de uitleg wordt voor beide type gitaren uitgelegd. Zoals eerder vermeld, kun je kiezen voor een fysieke of online muziekschool. Het voordeel aan de fysieke muziekschool is natuurlijk, dat je vragen direct aan een docent kunt stellen. Echter zit je hierbij wel vast aan bepaalde tijden, terwijl je met een online cursus van een muziekschool je de lessen zelf kunt indelen in je schema. Daarbij is het natuurlijk altijd mogelijk om online hulp te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>