Geplaatst door & opgeslagen onder Geen categorie.

Wil je als kind gitaar leren spelen, of heb je kinderen die gitaar willen leren spelen? Wellicht biedt een kindergitaar uitkomst! Deze kindergitaar is vaak wat kleiner dan de grote akoestische en elektrische gitaren, daarnaast is ook de prijs van de kindergitaar in veel gevallen aantrekkelijker dan die van de grotere gitaren. Ideaal dus als een kind wil beginnen met het leren spelen van de gitaar, maar je als ouders zijnde geen grote investering wilt doen. Ook voor het kind zelf is het veel fijner om een kindergitaar te hebben, omdat deze makkelijker in de hand te houden is en het spelen van de gitaar zodoende ook makkelijker wordt.

Een ander voordeel aan de kindergitaar is de eenvoud van het stemmen. Door een handig stemmechanisme op veel van de kindergitaren is het makkelijker om de kindergitaar te stemmen en hoeft een geen stemvork aan te pas te komen, wanneer je een helder geluid wilt laten horen. De kindergitaar komt zowel voor als elektrische gitaar, als ook als akoestische variant. Het kind kan dus al op zeer jonge leeftijd kennismaken met beide soorten gitaren en de bijbehorende klanken daarvan. Toch wordt het door veel gitaristen aangeraden om eerst gitaarles te nemen op een akoestische kindergitaar en daarna eventueel over te stappen op een elektrische kindergitaar.

child-guitar

De kindergitaar wordt zowel in fysieke winkels als via internet verkocht voor verschillende leeftijdscategorieën. Zo zijn er kindergitaren te koop voor de allerkleinsten tot aan een leeftijd van vijf jaar, kindergitaren voor de categorie van vijf tot acht jarige kinderen en tot slot voor de kinderen tot twaalf jaar. Het is vanzelfsprekend niet zo, dat een kind bij het overschrijden van deze leeftijden moet overstappen op een andere kindergitaar. Wel is het zo, dat een kindergitaar voor een hogere leeftijdsgroep vaak meer mogelijkheden heeft en daarnaast ook een mooier geluid afgeeft. In die zin is het dus wel aan te raden om de overstap te maken op een betere kindergitaar, wanneer het kind ouder wordt en steeds verder komt met de gitaarlessen.

Zoals ook bij de grote elektrische en akoestische gitaren het geval is, zit er ook bij de kindergitaar een groot verschil in prijs tussen de verschillende soorten. Het verschil zit met name in de kwaliteit van het hout waarmee de klankkast is gemaakt, hoe beter dit wordt, des te duurder zal de kindergitaar ook worden. Voor de elektrische kindergitaar zit het verschil in prijs vooral in de mogelijkheden die het kind met de elektrische kindergitaar heeft. Een duurdere kindergitaar kan bijvoorbeeld meer verschillende sounds produceren en zo dus ook meer verschillende liedjes spelen. Nadeel hieraan kan zijn, dat er ook meer kapot kan!

Tot slot is er natuurlijk het uiterlijk van de kindergitaar, wat voor veel kinderen ook van belang zal zijn. Er zijn bijvoorbeeld standaard kindergitaren die veel weghebben van de gebruikelijke akoestische en elektrische gitaren, maar je hebt ook kindergitaren die zijn aangepast op een bepaald thema. Een K3-kindergitaar, een Cars-kindergitaar, je hebt ze in alle bekende thema’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>