Geplaatst door & opgeslagen onder Geen categorie.

Droom je ervan om liedjes van John Mayer, Ilse DeLange en Robbie Williams te kunnen spelen? Of wil je bijvoorbeeld mee kunnen doen in een grote rockband? Met een gitaarles leer je het allemaal, van het spelen van de verschillende akkoorden tot het aansluiten van de elektrische gitaar op een versterker en het stemmen van een akoestische gitaar. Een gitaarles is ontzettend belangrijk voor iedere muzikant, niet alleen omdat je er leert hoe je überhaupt gitaar speelt, maar ook omdat je tijdens de gitaarles leert hoe je bijvoorbeeld een nieuwe snaar op de gitaar legt en deze zelf stemt met een stemvork of automatisch stemapparaatje. Zo hoef je niet altijd langs de plaatselijke muziekwinkel te gaan!

guitar-lesson

Een van de eerste dingen die je tijdens een gitaarles leert zijn de verschillende gitaarakkoorden, met de wijze waarop je ze kunt spelen. Deze akkoorden staan weergegeven in speciale schema’s, die lijken op de vakjes die je ziet op de hals van de akoestische en elektrische gitaar. Met een gitaarles word je geleerd hoe je je verschillende vingers op de snaren moet houden, omdat je deze per akkoord op een andere snaar en ander vakje moet houden. Zeker in het begin zal het wennen zijn om tijdens een nummer snel van akkoord te kunnen wisselen. Des te meer gitaarlessen je volgt, des te makkelijker het je logischerwijs ook af zal gaan!

Naast het spelen van de akkoorden leer je bij een gitaarles bijvoorbeeld ook hoe je een gitaar met een stemvork of elektronisch apparaatje kunt stemmen. Je wilt immers een zuiver geluid laten horen, wanneer je een nummer voor jezelf of een groter publiek speelt. Dit kun je doen met een ouderwetse stemvork, die je op bijvoorbeeld een tafel tikt waarna er een zuiver geluid ontstaat. Dit geluid komt in veel gevallen overeen met het zuivere geluid van de 5e snaar, maar je kunt ook stemvorken kopen voor een andere snaar. Tijdens een gitaarles leer je hoe je naast de 5e snaar ook de andere snaren kunt stemmen. Naast de stemvork kun je een elektronisch apparaatje kopen, die aangeeft in hoeverre een snaar zuiver gestemd is. Daarnaast laat het apparaat ook zien of je de snaar een hogere of lagere toon moet geven, mocht deze niet goed gestemd zijn. Dit werkt logischerwijs makkelijker dan het stemmen met een stemvork, maar is ook duurder.

Een derde onderdeel van de gitaarles zijn de verschillende sounds die je met een gitaar kunt spelen, zeker bij de elektrische gitaar zijn de mogelijkheden hierin gigantisch. Wellicht ken je een term als ‘tokkelen’ al? Daarnaast heb je vast wel eens een nummer van oude bands als de Rolling Stones en Red Hot Chili Peppers gehoord, waarin de elektrische gitaar op verschillende manieren wordt gebruikt. Hoe verder je in de gitaarles komt, des te meer van deze soorten van gitaar spelen leer je kennen en uitvoeren. Hoe langer je de gitaarles dus ook volgt, des te leuker het wordt door de toenemende mogelijkheden die je ontwikkelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>