Geplaatst door & opgeslagen onder Geen categorie.

Giitaar Kopen

Een gitaar kopen zal voor veel muzikanten zoeken naar de spreekwoordelijke speld in een hooiberg zijn. Niet alleen omdat iedere gitarist een eigen smaakt heeft qua uiterlijk van de gitaar, maar des meer omdat er ontzettend veel verschillende gitaren te koop zijn, denk bijvoorbeeld aan de honderden akoestische gitaren en daarnaast ook nog eens de elektrische versies. Voor je een gitaar gaat kopen is het handig om de verschillen tussen de akoestische en elektrische gitaar te kennen en op basis van je doelstellingen te zoeken naar de best passende gitaar. Wil je bijvoorbeeld muziek spelen van een band als Kings of Leon, kies dan voor een elektrische gitaar. Staat de muziek van John Mayer je meer aan? Dan zou een akoestische gitaar het beste passen.

Wanneer je het juiste type gitaar gevonden denkt te hebben, kun je vaak nog kiezen uit verschillende subtypen van de akoestische of elektrische gitaren. Zo heb je bij een akoestische gitaar de keuze uit een klassieke en western gitaar. Een gitaar kopen is dus allerminst simpel, in dit artikel vind je de verschillende varianten op een rij zodat je goed overwogen een nieuwe gitaar kunt kopen.

Om te beginnen is het belangrijk om te bedenken waarvoor je de gitaar gaat kopen. Wil je eerst de basis van de gitaarmuziek leren spelen? Wil je direct in een grote band spelen? Of wil je bijvoorbeeld je eigen muziek opnemen? De belangrijkste verschillen tussen een elektrisch en akoestische gitaar zijn de klank, mogelijkheden en prijs van de gitaar. Een akoestische gitaar kopen zal je over het algemeen minder kosten, dan het kopen van een elektrische gitaar. Ervan uitgaande dat de kwaliteit van beide gitaren overeen komt.

Zeker als je net begint met het spelen van gitaar, volstaat het om een akoestische gitaar te kopen. Je hebt naast de gitaar bijvoorbeeld geen versterker nodig en kunt een grote diversiteit aan klanken spelen met een akoestische gitaar. Wanneer je een ingewikkelder stuk wilt spelen of meer sounds wilt kunnen creƫren, zou het aan te raden zijn om een elektrische gitaar te kopen om aan je wensen te kunnen voldoen. Qua mogelijkheden kun je met een elektrische gitaar over het algemeen meer, dan wanneer je een akoestische gitaar koopt.

Tot slot is er de klank van het instrument, die je kunnen doen besluiten om een bepaalde gitaar te kopen. De elektrische gitaar ken je waarschijnlijk vooral uit de rocknummers van Kings of Leon, AC/DC en de Rolling Stones, terwijl de akoestische gitaar een veel zachtere en natuurlijkere klank heeft. Een akoestische gitaar kopen kun je bijvoorbeeld doen als de muziek van artiesten als Ilse DeLange of John Mayer je meer ligt.

Wanneer je voor jezelf hebt bedacht welk type gitaar je wilt kopen, kun je op zoek gaan naar een verkopende winkel. Zeker wanneer je een gitaar gaat kopen van een bepaald merk is het zinvol op internet op te zoeken, waar je deze kunt verkrijgen. Immers niet iedere winkel zal het merk in voorraad hebben! Een gitaar kopen kan zowel op internet, als in fysieke muziekwinkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>