Geplaatst door & opgeslagen onder Geen categorie.

buy-electric-guitar

Een elektrische gitaar kopen is vaak lastiger dan vooraf wordt gedacht, zoals dit ook geldt voor de akoestische gitaren. Niet alleen omdat het aanbod qua verschillende merken gigantisch is, maar des te meer door de subcategorieën binnen de elektrische gitaren. Iedere categorie heeft z’n eigen klank, wat het lastig maakt om de juiste elektrische gitaar te kopen, die aansluit bij de gespeelde muziek van een grote band of losse gitarist. Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil tussen een band als AC/DC en een losse artiest als Jimi Hendrix, terwijl beiden gebruik maken van een elektrische gitaar.

Voordat je een elektrische gitaar gaat kopen is het dus sterk aan te raden om voor jezelf te bedenken waarvoor je de elektrische gitaar wilt gaan gebruiken en wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de diverse categorieën. Wanneer je veel rustige of klassieke nummers speelt is een akoestische gitaar bijvoorbeeld veel sterker aan te raden, dan het kopen van een elektrische gitaar. De klank van een akoestische gitaar is namelijk veel natuurlijker, terwijl een elektrische gitaar veel strakkere en hardere tonen produceert.

Binnen de categorie met elektrische gitaren kun je een elektrische gitaar kopen uit de twee meest bekende subcategorieën, te weten: de ‘Stratocaster Sound’ elektrische gitaar en de ‘Les Pauls Sound’ elektrische gitaren. De eerste categorie staat vooral bekend om de heldere klanken die deze gitaren produceren, terwijl een ‘Les Pauls Sound’-gitaar juist gekenmerkt wordt door een vollere klank. Een band of gitarist die veel jazz speelt wordt bijvoorbeeld aangeraden een ‘Les Pauls Sounds’ elektrische gitaar te kopen, terwijl een funky-artiest beter een ‘Stratocaster Sound’ elektrische gitaar kan kopen.

Naast de klank hebben de ‘Stratocaster’ elektrische gitaren vaak een ‘scherp’ randje, wat men ook wel een ‘twanky’ toon noemt. Daarentegen heeft een ‘Les Pauls’-gitaar een veel langer doorklinkende toon!

Binnen beide subcategorieën kun je een elektrische gitaar kopen van verschillende merken, waarin kwaliteit de belangrijkste indicator is van de prijs. Je kunt een elektrische gitaar kopen met een prijs tot €500,-, maar ook voor bijvoorbeeld meer dan €1000,-. Logischerwijs zal de kwaliteit en het geluid van de duurdere elektrische gitaar beter zijn, dan van een goedkopere gitaar. Toch kun je prima een elektrische gitaar kopen voor een laag bedrag, zonder dat je hiermee een miskoop doet. Ter voorbeeld het merk Squier, dit merk biedt elektrische gitaren tot €500,- aan, maar is een dochtermerk van het bekende Fender USA. Dit laatste merk biedt over het algemeen een van de beste elektrische gitaren ter wereld aan, met een prijs hoger dan €1000,-.

Kortom, bedenk voordat je een elektrische gitaar koopt waarvoor je deze wilt gaan gebruiken en kies op basis daarvan het type elektrische gitaar. Daarna kun je een goed merk kiezen, dat past bij je eigen kwaliteit en wensen. Een beginnende gitarist hoeft vanzelfsprekend geen elektrische gitaar te kopen van Fender USA, maar kan ook een goedkopere variant kiezen om toch op een leuke manier gitaar te leren spelen. Je kunt een elektrische gitaar kopen via internet of een fysieke muziekwinkel in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>